Mitä coaching on?

Kuinka usein törmäämmekään elämässä siihen, että haluaisimme rauhassa pohtia ääneen jotain asiaa (ja samalla jäsentää sitä itsellemmekin) ja sitten keskustelukumppanilta alkaa tulla ratkaisuja: ”Mikset tee näin XX?” tai ”Sano sille, että YY!” tai ”Mä ainakin tekisin ZZ”. Nämä kommentit eivät tietenkään tarkoita pahaa ja keskustelukumppanisi haluaa hyvää sinulle. Meidän ihmisten aivot kuitenkin toimivat hyvin eri tavoilla ja toisen ratkaisut harvoin tuntuvat itsellesi sopivilta.

Coaching-keskusteluissa autan sinua ajattelemaan jotain sinulle tärkeää asiaa monipuolisesti. Coaching-prosessiin kuuluu tärkeänä osana se, että prosessin alussa asetetaan yksi tai useampi tavoite, jonka äärellä työskentely tapahtuu. Coachina tehtäväni ei ole neuvoa sinua, vaan auttaa sinua löytämään omat, itsellesi sopivimmat keinot tavoitteen saavuttamiseksi.

Asiakkaani kertovat myös siitä, miten tärkeää on, kun on varattuna pieni hetki aikaa ihan niiden omien asioiden pohtimiseen ja tunnistan saman tunteen myös itsessäni, kun olen coachattavana tai työnohjattavana. On ihmeen voimaannuttavaa, kun tietää, että toinen oikeasti kuulee ja kuuntelee.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin tutustutaan lisää!